Groente frietjes
Groente frietjes

Groente frietjes

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 g Wortel Pompoen / Knolselderij
  • 125 g Kabeljauw
  • 3 el Mayonaise zelfgemaakt
  • 1 Snufje Peper
  • 1 Snufje Zout
  • 1 el Patat kruiden
  • 1 tl Kokosolie

Instructies

  • Verwarm om te beginnen de oven voor op 200˚C.
  • Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
  • Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met de bakvet.
  • Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet mooi bruin en knapperig wordt.
  • Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
  • Dep de vis droog met keukenpapier
  • Verhit een koekenpan hier mag het bakvet in.
  • Bak de vis in 3 tot 4 minuten. Als de vis licht bruin is draai hem dan om met een brede spatel.
  • Als de vis geen vocht meer verliest en makkelijk uit elkaar valt en vanbinnen mooi wit is, is hij klaar.
  • Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine en krokante frietjes.

Nutrition

Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 31g | Vet: 22g

Over de auteur

Peter Mulder

Door mijn zoektocht naar hoe ik gezonder kon worden en daardoor af te vallen. Ben ik er achter gekomen dan een gezond dieet heel persoonlijk is. Wat voor de één gezond is dat niet voor de ander. En dat het aan te raden is om vooral zo natuurlijk mogelijke voeding te eten. Ook wil ik mensen behoeden van insulineresistentie omdat veel mensen hier last van hebben. En dit mede oorzaak is van veel ziektes.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>