Ingrediënten
- 250 g Wortel Pompoen / Knolselderij
- 125 g Kabeljauw
- 3 el Mayonaise zelfgemaakt
- 1 Snufje Peper
- 1 Snufje Zout
- 1 el Patat kruiden
- 1 tl Kokosolie
Instructies
- Verwarm om te beginnen de oven voor op 200˚C.
- Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
- Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met de bakvet.
- Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet mooi bruin en knapperig wordt.
- Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
- Dep de vis droog met keukenpapier
- Verhit een koekenpan hier mag het bakvet in.
- Bak de vis in 3 tot 4 minuten. Als de vis licht bruin is draai hem dan om met een brede spatel.
- Als de vis geen vocht meer verliest en makkelijk uit elkaar valt en vanbinnen mooi wit is, is hij klaar.
- Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine en krokante frietjes.
Nutrition
Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 31g | Vet: 22g