Heerlijk frisse zuurkoolsalade met kokosmelk

zuurkoolsalade

Wat is zuurkool?

Zuurkool is witte kool, geconserveerd door melkzuurbacteriën. Hier heeft zuurkool zijn typisch zure smaak aan te danken.Deze groente bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit is uniek voor een geconserveerd product. Zuurkool is heel laag in calorieën. Je kan dus een grote hoeveelheid eten en nog steeds calorieën verbranden. Kortom is zuurkool een vitaminerijke en caloriearme conserve groente.

Zuurkoolgerechten

Vaak eten mensen zuurkoolstamppot. Hier combineer je de zuurkool met aardappelen en (rook)worst. Dit is een typisch winters gerecht. Eerder zin in iets fris? Kies dan voor deze zuurkoolsalade. De appel of sinaasappel geeft een frisse, fruitige toets aan de zuurkool. Maak het geheel lekker smeuïg door kokosmelk toe te voegen.


EetPuurNatuur.nl presenteert 


DOOR MAKKELIJKE STAPJES SLANKER EN GEZONDER

Vul hieronder je naam en email in. Je ontdekt welke stapjes je kunt zetten

Kokosmelk

Kokosmelk komt van het vruchtvlees van volgroeide bruine kokosnoten. Men wast het vruchtvlees, laat dit weken in water en vervolgens uitlekken in een kaasdoek. Zo krijg je een melkachtige textuur.

Is kokosmelk wel gezond?

Je twijfelt misschien om kokosmelk toe te voegen aan deze heerlijke salade. Kokosmelk bevat namelijk toch veel verzadigde vetten? Klopt. De vetten in de melk zijn echter grotendeels middellange vetzuurketens.

Dit wil zeggen dat de vetzuren vanuit het spijsverteringskanaal direct naar de lever gaan en dus niet zo snel worden opgeslagen als vet. De vetzuurketens verminderen het hongergevoel en verlagen de calorie-inname. De melk bevat verder nog veel andere vitaminen en mineralen. Denk maar aan vitamine C, magnesium, mangaan, ijzer…
Dus geen twijfel meer en smullen maar!

Zuurkool salade

 • 1 pakje zuurkool ((500 gram))
 • 1 appel of sinaasappel
 • 150 gram rozijnen ongezwaveld
 • 75 gram kokosmelk of 25 gram santen
 • 4 augurken
 • 1 handje nootjes / zaden naar keuze
 1. Leg de zuurkool in een vergiet en laat het uitlekken. Je kunt ook de zuurkool in een theedoek doen en uitwringen om het minder zuur te maken.
 2. Snijd de appel of sinaasappel en de augurken in kleine stukjes. Doe deze in een grote kom.
 3. Voeg de rozijnen en de kokosmelk of santen erbij.
 4. Hak de nootjes hak fijn maar niet te fijn.
 5. Deze mogen ook in de kom en alles goed mengen en smullen maar.

​Eet smakelijk


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Wil jij met makkelijke stapjes zetten gezonder en slanker zijn?