Ga terug
Gehaktballetjes
Peter Mulder

Gehaktballetjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 porties
Gang: Diner, Lunch, Vleesgerechten
Keuken: Herfst, Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm, Zomer
calorieën: 344

Ingrediënten
  

  • 500 g (runder-)gehakt
  • ½ rode ui
  • 1 el ghee
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper
Optie
  • 1 rode peper, fijn gesnipperde ± € 0,45

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met ghee.
  2. Snipper de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  3. Meng het gehakt samen met de ui, peper, knoflook, kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom.
  4. Kneed het met de hand goed door elkaar.
  5. Voeg het ei toe en kneed dit er doorheen.
  6. Draai kleine balletjes van het gehakt.
  7. De gehaktballetjes mogen in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  8. Haal de schaal uit de oven en serveer het warm of koud.

Notities

Tip Lekker met een dipsaus of mayonaise. Serveer er de komkommersalade bij.