Ga terug
mosterdsoep
Peter Mulder

Pittige mosterdsoep winter

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 419

Ingrediënten
  

  • 500 Aardpeer
  • 200 g Prei
  • 1 Ui
  • 4 el Groningse mosterd
  • 4 el Zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 eetlepels Zout
  • 1 liter Water
  • 1 el Kokosolie
  • 2 teentjes Knoflook
Optie
  • 100 g Crème fraîche

Method
 

  1. Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
  2. Fruit vervolgens in de soeppan de ui. De knoflook mag op het laatst toegevoegd worden. Bak de ui totdat de ui glazig begint te worden en lekker begint te geuren.
  3. Ondertussen schil de aardperen. En snij de prei in reepjes.
  4. De groentebouillonpoeder, water en (eventueel de bottenbouillon) de aardperen en prei koken in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  5. Pureer de soep dan zodat je een mooie gladde en romige soep krijgt.
  6. De mosterd, peper en zout optie crème fraîche toevoegen en roer je alles nog een keer goed door elkaar.
  7. Proef de soep en voeg eventueel wat extra mosterd, zout of peper toe. Let op! dat je de mosterd wel goed in de soep hebt laten oplossen.