Ga terug
Muffin
Peter Mulder

Muffin van knolselderij

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 6 stuks
Gang: Ei gerechten, Groente gerecht, Hartige taarten, Lunch, Ontbijt
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 100

Ingrediënten
  

  • 200 g knolselderij
  • 50 roomkaas of 3 el gistvlokken met snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 el keto suiker of honing
  • 1 el kaneel
  • ¼ tl zout
Totaal ± € 2,25 / 1,15
Optie: gebruik 1 van onderstaande ingrediënten
  • ½ appel
  • 50 g rozijnen
  • 100 g wortelen
  • 50 g blauwe bessen
  • 35 g chocolade

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de knolselderij in vieren en schil wat je nodig hebt.
  3. De knolselderij mag in grote blokken en dan in de keuken machine (of rasp de kwart knolselderij met een fijne rasp) zodat die kleiner wordt dan rijst.
  4. Optie: om de muffin wat minder waterig te maken kun je de knolselderij koken ongeveer 7 minuten tot die gaar is en daarna pureren in de keukenmachine (of eerst raspen en dan koken 5 minuten) en uitwringen met een kaasdoek of theedoek.
  5. De andere ingrediënten mogen ook in de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd wordt.
  6. Optie: De optionele ingrediënten mogen er nu door heen geroerd worden.
  7. Het beslag mag in de muffin vormpjes.
  8. Stop ze ongeveer een half uur in de oven tot ze licht bruin zijn.
  9. Geniet er van
  10. In de koelkast kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren, ook kun je ze invriezen.