Een heerlijk muffin van knolselderij

Muffin

Heb je even de tijd om in de keuken te staan om wat te bakken dan is dit echt een aanrader.  Deze muffins zijn gezond en heel makkelijk om mee te nemen naar je werk of een uitje. Je kunt ze een dag of drie in de koelkast bewaren, ook kun ze invriezen en later eten.

Muffin vullen na het bakken

Ook kun je bovenop de muffin of in het midden (dan moet je hem doorsnijden) een laagje er op smeren. Je kunt dit gebruiken: notenpasta, jam zonder suiker, pindakaas, zelfgemaakte chocoladepasta. Zo maak je deze muffin nog lekkerder.

Maak er een cake van

Heb je geen zin in muffins maar wel in cake verdubbel dan de ingrediënten zet porties op 12. Dan doe je het niet in een muffin bakje maar in een cakeblik. Vet de cakeblik dan goed in. Ook dan kun je er een laag op of tussen smeren.  

Het is ook een hele goede traktatie

Wil trakteren en wil je niet een standaard taart kopen die niet gezond is. Dan is dit een heel goede alternatief. Zelf heb ik dit ook gedaan en heb er twee varianten van gemaakt en ze vonden het  erg lekker.

Maart is de knolselderij in het seizoen

April is de knolselderij in het seizoen.

Mei  is de knolselderij in het seizoen.

Lekker gezond

Heerlijke gerechten en gezond. Makkelijk en snel klaar te maken

Lokaal

Met zoveel mogelijk lokale seizoens ingrediënten

Betaalbaar

Genoeg ingrediënten om de gerechter lekker en betaalbaar te maken

Muffin

Muffin van knolselderij ± € 1,15 p.p

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 200 g knolselderij ± € 0,30
  • 50 roomkaas of 3 el gistvlokken met snufje zout ± € 0,85
  • 2 eieren ± € 0,60
  • 1 el keto suiker of honing ± € 0,25
  • 1 el kaneel ± € 0,20
  • ¼ tl zout ± € 0,05

Totaal ± € 2,25 / 1,15

    Optie: gebruik 1 van onderstaande ingrediënten

    • ½ appel ± € 0.65
    • 50 g rozijnen ± € 0,35
    • 100 g wortelen ± € 0,20
    • 50 g blauwe bessen ± € 0,55
    • 35 g chocolade ± € 0,70

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snij de knolselderij in vieren en schil wat je nodig hebt
    • De knolselderij mag in grote blokken en dan in de keuken machine (of rasp de kwart knolselderij met een fijne rasp) zodat die kleiner wordt dan rijst
    • Optie: om de muffin wat minder waterig te maken kun je de knolselderij koken ongeveer 12 minuten tot die gaar is en daarna pureren in de keukenmachine (of eerst raspen en dan koken 7 minuten) en uitwring met een kaasdoek of theedoek
    • De andere ingrediënten mogen ook in de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd wordt
    • Optie: De optionele ingrediënten mogen er nu door heen geroerd worden
    • Het beslag mag in de muffin vormpjes
    • Stop ze ongeveer een half uur in de oven tot ze licht bruin zijn
    • Geniet er van
    • In de koelkast kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren, ook kun je ze invriezen
    Deel Het Op
    Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

    ​Wil je gezonder eten op makkelijke manier

    In 5 stapjes gezonder en slanker en gezonder eboek