Ga terug
Witte kool salade in een kom
Peter Mulder

Postelein Salade

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Diner, Lunch, Ontbijt, Salade
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 634

Ingrediënten
  

  • 300 g Winter Postelein / Veldsla
  • 150 g Gehakt
  • 100 g Witte kool / Wortel
  • snufje Zout
  • 4 el Mayonaise zelfgemaakte
  • 4 tl Lasagne / bruschetta of kerrie kruiden
  • ½ tl Bakvet

Method
 

  1. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg een snufje zout en peper toe.
  2. Optie: kook de eieren.
  3. Ondertussen snijdt de postelein in reepjes en was het goed.
  4. Droog de postelein in een sla centrifuge.
  5. Neem een grote schaal en doe hier de postelein in.
  6. Hak de witte kool / wortel in kleine reepjes, deze mogen in de grote schaal.
  7. De mayonaise en kerriepoeder mag er ook in.
  8. Meng alles goed door elkaar.
  9. Proef of er nog kruiden of mayo bij moet.