Paleo pasta’s een goed alternatief voor ‘normale pasta’s’

Paleo pasta gerechten zijn mijn favorieten paleo gerechten die ik dan ook vaak eet. Voordat ik paleo ben gaan eten at ik heel vaak pasta’s en mie. Het is makkelijk en snel klaar te maken en o zo lekker.

Ja dat was wel een hele tegenvaller dat je met het paleo dieet geen paleo dieet geen graan mag eten. Het eerste wat ik gedaan heb, toen ik dat te horen kreeg dat je geen pasta mag eten als je paleo dieet doet.


EetPuurNatuur.nl presenteert 


DOOR MAKKELIJKE STAPJES SLANKER EN GEZONDER

Vul hieronder je naam en email in. Je ontdekt welke stapjes je kunt zetten

Een alternatief zoeken voor de pasta. In het begin dacht ik het zal vast niet zo lekker zijn als echte pasta. Hier heb ik mij goed in vergist. Nee het smaakt natuurlijk niet het zelfde als een echte pasta gerecht maar de smaak is zeker niet minder!

Courgette spaghetti

Je kunt waarschijnlijk je eigen saus gebruiken die jij lekker vind! Die je normaal ook over de spaghetti of macaroni zal doen. Alleen moet je opletten dat er geen bewerkte ingrediënten met E-nummers in doet.

Vaak zit in de zakjes met macaroni of spaghetti saus ook E-nummers en andere niet paleo ingrediënten. Je kunt het best zelf kruiden aan je saus toe voegen. De Courgette snij je in kleine reepjes of je kunt het heel makkelijk met een julienne dit is een soort dunschiller met kartels.

Een julienne is echt heel makkelijk ding om snel en gemakkelijk slierten te maken van de courgette ook kun je het gebruiken voor wortelen komkommer enz. Als je de Courgette in kleine (pasta) reepjes hebt gesneden dan maak je de saus voor de pasta met wat extra groenten bijvoorbeeld paprika, champignon er in en klaar is je courgette spaghetti gerecht.

Bloemkoolrijst

Ja ook rijst is bij de meeste paleo diëten een no no (waar ik zelf niet helemaal mee eens ben maar hier later meer over) De saus kun je zelf bepalen wat je lekker vind als je maar geen fabrieksvoedsel gebruikt dus geen pakjes!

Zelf vind ik hier een curry saus heel lekker bij. Op deze manier maak ik hem vaak. Snij de bloemkool in kleinere stukjes zodat hij in de keuken machine kan. Doe de kleine stukjes bloemkool in de keukenmachine en snij de bloemkool op de zelfde grote als rijst.

Bak de in stukjes gehakte knoflook en ui met een pepertje in een grote wok je mag er een klein beetje water bij doen. Na ongeveer 15 a 20 min is hij beet gaar. Ondertussen kun je een lekkere saus maken. Als de saus hoog op smaak is proef je de smaak van de bloemkool niet meer. Dan smaakt het bijna het zelfde als je rijst had gebruikt.

Lasagne

Ook kun je heel goed de lasagne bladeren weglaten en hiervoor die vervangen door aubergine of courgette.

Deze groenten kun je dan van te voren in dunne plakken snijden en dan even bakken of grillen. Ook bij dit gerecht maak je een saus met verse ingrediënten die niet bewerkt zijn.


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Wil jij met makkelijke stapjes zetten gezonder en slanker zijn?