Als je in het weekend of doordeweeks 1 tot 2 uur in de keuken gaat staan om dingen voor te bereiden dan kun je veel sneller je eten bereiden als daar geen tijd of zin aan hebt. Waar kan je dan aan denken om voor te bereiden.

Zelf zorg ik er altijd voor dat ik vrij veel sauzen heb, die ik kan gebruiken voor heel verschillende gerechten. Ik bedenk wat ik ongeveer die week wil eten.


EetPuurNatuur.nl presenteert 


DOOR MAKKELIJKE STAPJES SLANKER EN GEZONDER

Vul hieronder je naam en email in. Je ontdekt welke stapjes je kunt zetten

Ik hou er rekening mee welke seizoensgroenten er zijn. Die zijn dan meestal wat goedkoper en komen uit Nederland of omgeving. Daardoor zijn ze verser en beter van kwaliteit.

Met de sauzen die ik maak kun je hele lekkere maaltijden maken. Je kunt dan denken aan sauzen voor de paleo pasta (de pasta vervangen door courgette), bloemkoolrijst, ovenschotels, paleo lasagne (zonder lasagne bladeren, die vervangen door aubergine of courgette ), spruitjes, bloemkool, broccoli, enz.

Bijvoorbeeld je maakt een lekkere saus voor bloemkool en voor vlees. Dan hoef je alleen de bloemkool te koken of stomen en je doet er een lekker stukje vlees bij waar je ook van te voren ook een saus voor hebt gemaakt en klaar ben je.

Dan heb je een bereidingswijze van 5 tot 15 minuten en binnen 20 tot 30 minuten staat alles klaar. Er zijn natuurlijk gerechten waar kooktijd meer van is, maar je hoeft daarvoor niet in de keuken te staan.

Wraps Je kunt op verschillende manieren een soort van pannenkoek bakken dit word vaak gedaan met ei en een beetje amandelmeel of kokosmeel en arrowroot zout en eventueel nog wat kruiden.

Dan heb je een paleo wrap die weer heerlijk gevuld kan worden met verschillende groenten en vlees met een van tevoren gemaakt sausje. Ook de wraps zelf kun je van te voren maken dan maak je er heel veel en dan ‘in de vriezer er mee.’

Als je saus en wraps all klaar zijn, is het maar 15 minuten werk Het kan nog sneller je koopt dan een pak met roerbakgroente die ingevroren zijn (die smaken prima).

Oke ze smaken niet zo lekker als verse groenten maar ze smaken echt prima in de wraps. Ook kun je kant-en-klare raps kopen in een online websop.

Groenten kun je vers kopen maar ook uit de diepvries kan ook en die zijn meestal kant en klaar. Om te gebruiken. Ook deze zijn biologische te koop.

Ook kun je van te voren groenten gaan snijden bijvoorbeeld ’s avonds snij je de groenten voor de salade en de saus of vinaigrette er bij, die je ook al had voorbereid. Dan is het alleen nog alles bij elkaar doen ’s morgens en je bent klaar.

Als je tijd (en zin) hebt kun je ’s avonds alle groenten snijden voor wat je de volgende dag nodig hebt. Als je dit doet zullen de vitamines in de gerechten wel wat minder vitaminen bevatten dan als je ze tijdens het koken snijd.

Het is natuurlijk altijd nog heel veel beter dan de kant-en-klaar producten. Binnenkort zal ik een gratis e-mail cursus in de ‘paleo in de praktijk lanceren’ dan leg ik in makkelijke stappen uit hoe je paleo het makkelijkst kunt toe passen in de praktijk.

Dit dus mijn manier hoe ik het nu toepas. Om eerlijk te zijn is het mij niet in 1 keer gelukt om paleo dieet toe te passen. Het heeft me meerdere keren gekost om op het paleo manier te gaan leven.

Het is niet zomaar wat dat je even doet. Daarom wil ik jou hier bij helpen zodat jij het wel vol kan houden. Het maakt dan niet uit als je net begint met paleo of dat je het nu al een tijdje doet.

Je zal veel tips en trucs krijgen om het paleo dieet zo makkelijk mogelijk te maken. schrijv je hier onder in dan hou ik op de hoogte. Heb je nog andere vragen over paleo mail me dan gerust.


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Wil jij met makkelijke stapjes zetten gezonder en slanker zijn?