Waarom blijven we voeding eten die ons dik en ongezonder maakt

Gezond of ongezond eten

In dit artikel lees je alles over gezonde en ongezonde voeding en waarom we ongezond en vet blijven eten!

Ongezonde voeding is goedkoop en eenvoudig

Fastfood is, vergeleken met gezonde voeding zoals fruit, erg goedkoop. Voor slechts een paar euro kun je een volledige fastfood maaltijd bestellen, terwijl gezonde voeding veel duurder is. Bovendien kost het bereiden van een gezonde maaltijd ook vaak meer tijd en meer moeite. Kant-en-klare maaltijden zijn in elke supermarkt verkrijgbaar en zelfs in het kleinste dorp is er wel een snackbar te vinden

Ongezonde voeding is verslavend

Door ongezonde voeding voelen we ons vaak beter. Als we ons slecht of juist goed voelen, grijpen we sneller naar een ongezonde snack. Wanneer je regelmatig fastfood eet, ontstaan er signalen in je hersenen die te vergelijken zijn met de signalen van een drugsverslaving. Je kunt op die wijze een verslaving voor ongezonde voeding ontwikkelen.

Vroeger was een overvloed aan eten trouwens niet vanzelfsprekend. Vet en suikers waren van groot belang omdat het voor brandstof, energie en warmte in het lichaam zorgde. Vanwege deze genetische redenen verlangt ons lichaam nog steeds naar vet en suiker.

De invloed van de sociale omgeving

Ongezond eten is sociaal geaccepteerd én aangeleerd. We eten wat ons geleerd wordt en we eten vaak op dezelfde manier zoals onze ouders dat doen. Dat zien we al bij kinderen, die de eetgewoonten van hun ouders automatisch overnemen.

Ook is ongezonde voeding algemeen geaccepteerd. Het is bijvoorbeeld heel normaal geworden om op verjaardagen gebak te eten en om tijdens een gezellig avondje allerlei ongezonde snacks en alcohol te nuttigen. Je vindt het normaal, omdat je omgeving het nu eenmaal ook doet.

Veel onduidelijkheid

Voedingsdeskundigen geven gemengde adviezen en meningen op het gebied van gezonde voeding. Gek genoeg spreken ze elkaar vaak tegen. Daardoor weet je nog steeds niet wat een gezond voedingspatroon is. Voor veel mensen is dat een reden om het maar te laten versloffen en niets aan hun voedingspatroon te veranderen.

Ontdek wat gezond eten is

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om er achter te komen wat gezonde voeding is. Kijk naar blankmensen en bevolkingsgroepen die gezond zijn en veel energie hebben en combineer dit met wetenschappelijk onderzoek.

Dr. Price reisde de hele wereld over om de geheimen van gezonde bevolkingsgroepen te ontdekken. Daarnaast bestudeerde hij talloze onderzoeken over voeding en ziekten. Dit alles om er achter te komen welke voeding nu echt het gezondste is en waarvan je de meeste energie krijgt.

Een opvallend resultaat is dat primitievere volken vaak het gezondst zijn en dat er veel overeenkomsten zijn in wat deze verschillende volken eten.

 

Wat kun je wel eten?

  • Eet zoveel mogelijk natuurlijk voedsel dat onbewerkt is.
  • Kies voor rundvlees, lamsvlees, gevogelte en eieren van dieren die op de weide lopen.
  • Eet bij voorkeur wilde vis en schaaldieren die uit onvervuild water komen. Eet vooral geen commercieel gekweekte vis.
  • Maak rijkelijk gebruik van dierlijke vetten, zoals bijvoorbeeld boter
  • Gebruik alleen traditionele olie en vetten.
  • Kies altijd voor verse groenten en fruit, het liefst biologisch.
  • Gebruik granen die niet bewerkt zijn en noten en granen die geweekt, gekiemd of verzuurd zijn. Daardoor worden de antivoedingsstoffen geneutraliseerd. Als je wilt afvallen kun je het best granen vermijden.
  • Maak altijd gebruik van natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, kokosbloesem of rauwe honing. Gebruik dit echter ook met mate.

Weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan hebben we een boodschappenlijstje voor je met allerlei handige tips voor gezond voedsel. Je ontvangt ook een receptenboekje met lekkere en betaalbare recepten voor in de zomer. Gezond eten wordt zo wel heel eenvoudig!
————————–

 

Deel Het Op
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments