Andijviesalade met kerrie en walnoten
Deze voedzame andijviesalade past goed in allerlei diëten. Het ontbreken van aardappels maakt deze salade koolhydraatarm en de salade zit boordevol gezonde groenten en goede vetten. De gehakt kan worden weggelaten of vervangen worden door een vegetarische variant.
Andijvie is een gezonde groente vol mineralen.
Door al deze aanwezige mineralen in de andijvie is het zeer voedzaam. Voor ziekten met hart, lever of de gal kan andijvie aangeraden worden. Andijvie is voornamelijk lekker wanneer deze zeer kort gekookt wordt of rauw wordt gegeten.
Ook walnoten zijn een waardevolle toevoeging aan deze salade. Ze maken de salade niet alleen knapperig en smaakvol, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond! Walnoten zijn één van de gezondste noten die er zijn. Naast goede vetten (omega-3) bevatten walnoten ook vezels, magnesium, vitamine B6 en vitamine E. Verder hebben walnoten een goed effect tegen stress en een hoge bloeddruk.
Fabeltjes waarin verteld wordt dat je dik wordt van noten en zaden zijn allang achterhaald. Natuurlijk is het belangrijk om alles met mate te eten, maar van een handjevol noten word je zeker niet dik.

Ingrediënten
Method
- Bak het gehakt in een koekenpan en voeg een snufje zout en peper toe.
- Ondertussen was de andijvie en snijd het in reepjes.
- Droog de andijvie in een sla centrifuge.
- Neem een grote schaal en doe hier de andijvie in.
- De mayonaise en kerriepoeder mag er ook in.
- Snijd de walnoten in kleinere stukken, deze mogen ook in de kom.
- Meng alles goed door elkaar.
150 | 4 | 125 | 25 | 25 |