De gezondste mayonaise

Mayonaise

Een gezonde mayonaise is een mayonaise met een gezonde olie en olijfolie is een goede olie om mayonaise van te maken. En alleen de extra vierge olijfolie is een goede olie (de milde niet). Daarom kun je het best extra vierge olijfolie gebruiken voor een gezonde mayo.  O ja er is 1 andere olie die gezond is om mayo van te maken en dat is avocado-olie maar die olie komt van ver en is duur. Daarom raad ik dit niet aan om dit regelmatig te gebruiken. Niet omdat het ongezond is maar meer voor het milieu.

Mayonaise gemixt door het gerecht

Als je mayo maakt van extra vierge olijfolie kun je die best gebruiken als je het door het gerecht mengt zoals slasaus.

Mayo als saus bij het gerecht

Wil je deze mayonaise gebruiken als saus bij bijvoorbeeld koolhydraatarme patat, dan kun je het best er een kruidenmayonaise van maken. Dit omdat je de olie proeft en daardoor heb je een niet aangename nasmaak.

Kruiden mayo

Omdat deze saus een wat mindere lekkere smaak heeft kun je er heel goed een kruidenmayo van maken.

 Patat kruiden gebruik hier 2 tl door de mayonaise

2 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1/4 tl cayennepeper
1/4 tl knoflookpoeder
snuf zwarte peper
snufje zout

Knoflookmayo
2 teentjes knoflook of
1 tl knoflookpoeder

Bruschettamayo
1 el Bruschetta (dip)kruiden

Olijfolie en de andere ingrediënten kun je lang bewaren het is dus niet seizoen gebonden

Lekker gezond

Heerlijke gerechten en gezond. Makkelijk en snel klaar te maken

Lokaal

Met zoveel mogelijk lokale seizoens ingrediënten

Betaalbaar

Genoeg ingrediënten om de gerechter lekker en betaalbaar te maken

Mayonaise

Mayonaise ± € 2,25 200 ml

3 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Porties: 10 Porties

Ingrediënten

  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl citroensap of azijn
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1/4 tl zout

Instructies

  • Alles mag in een maatbeker waar een staafmixer in kan.
  • De staafmixer mag in de maatbeker begin op de bodem en laat die daar 10 seconden draaien en ga langzaam omhoog
  • Neem de tijd dat alles goed is gemengd en dikker wordt
  • Optie Heb je de kruiden er nog niet bij gedaan dan kan je dat nu er bij doen en goed mengen.
  • Bewaar voor maximaal 1 week in de koelkast in een potje met deksel
Deel Het Op
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​Wil je gezonder eten op makkelijke manier

In 5 stapjes gezonder en slanker en gezonder eboek