Makkelijke uiensoep (maaltijdsoep)

Grote kom met Uiensoep

Een lekkere uiensoep die ook nog goed vult heerlijk! Al zeg ik het zelf. Het is geen klassieke uiensoep maar een variatie ervan zodat hij lekker vult en gezonder is. Klassieke uiensoepen staan er al genoeg op het internet en in boeken geschreven.

Ik probeer altijd recepten te bedenken die gezond en betaalbaar zijn en die ook nog goed vullen. Recepten die veel micro’s (vitaminen, mineralen en spoorelementen) hebben dat vooral mijn doel.

De makkelijke manier of niet…

De uien kun je op twee manieren bakken, de makkelijke manier of de langzame voor deze uiensoep. Ik ben voor de snelle manier gegaan zijn de uien aan de zachte kant. Even 15 munten bakken, eerst op hoog vuur tot ze lekker bruin zijn en daarna wat minder hoog anders verband ze. Je kunt op wat minder hoog vuur ze 45 bakken zodat ze ​karameliseren ook heel lekker (zacht en zoeter). Je kunt zelf beslissen voor welke keuze jij gaat.  

​Bij deze soep heb je geen stokbrood met kaas erop nodig en zonder is deze makkelijke uiensoep al heel erg lekker.

Bouillonpoeder zelf maken

Ja het is heel makkelijk om zelf bouillonpoeder te maken. Dan weet je zeker dat er niet mee geknutsel (ongezonde E-nummers, suikers of gist) is in de fabriek. Ik hou van een zo puur mogelijk eten. Vaak komt dat er op neer dat je het best zelf kunt maken. Hoeveel werk dit is valt best mee. Komende tijd ga ik recepten op de website zetten van zodat jij ook makkelijk gezonde recepten kan maken zonder ongezondere voedingsmiddelen. Ook kun je heel goed bottenbouillon voor dit recept gebruiken ook heel lekker en gezond.

Makkelijke Uiensoep

Een eenvoudig te maken uiensoep
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst

Ingrediënten

  • 500 gram Ui
  • 400 gram knolselderij
  • 200 gram prei
  • 1 theelepel zout
  • 6 eetlepel Zelfgemaakte Bouillonpoeder

Instructies

  • Pel de uien en snij ze in ringen.
  • Bak de uien eerst op hoog vuur in een soeppan met dikke bodem (een braadpan is hier heel goed voor), tot ze lekker bruin zijnen daarna wat minder hoog anders verband ze.
  • Ondertussen schil de knolselderij en snij die in blokken.
  • Kook de knolselderij in ongeveer 8 minuten net aan gaar en pureer die met een staafmixer of met een beetje water in de blender.
  • Als de knolselderij op staat snij dan de prei in halveringen.
  • Als de uien lekker bruin en zacht zijn mag het water en de bouillonpoeder en zout erbij.
  • Laat die een half uur op een zacht vuur staan.
  • Na 20 munten mag de prei erbij in.

Notities

Als alles klaar is proef of er nog zout of peper bij moet eet smakelijk

Mocht je dit recept lekker vinden zou ik het fijn vinden dat je hem deelt op Facebook. 


Deel Het Op
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​Wil je gezonder eten op makkelijke manier

In 5 stapjes gezonder en slanker en gezonder eboek