Gebakken ei
Eieren zijn zeer gezond, omdat ze één van de meest voedzaamste, betaalbare en makkelijk te bereiden eiwitbronnen zijn. Veel mensen verwijzen naar eieren als de “perfecte voeding van de natuur”. Het wit van de eieren bevatten goede eiwitten, het vet van de eieren is een goede vet als de kip natuurlijk eet. Een kip eet natuurlijk als die groenten, insecten en granen eet. Dus niet alleen graan zoals veel kippen te eten krijgen. Het is aan te raden om het hele ei, inclusief de dooier te eten. In de dooier zitten belangrijke vitaminen en mineralen. Hier geldt ook als de kip gezond eet, dan zal er meer goede voedingsstoffen in het eigeel zitten.
Eieren worden al duizenden jaren gegeten in verschillende delen van de wereld. Vandaag zijn ze één van de meest geliefde natuurlijke voedingsmiddelen.
Eieren hebben een ideale samenstelling; ze bevatten alle negen essentiële aminozuren, zodat ze voor het lichaam zeer efficiënt zijn om te gebruiken voor spiergroei, herstel en algemene lichaamsfuncties.
Een groot ei bevat ongeveer:
80 calorieën
7 gram eiwit
6 gram vet
0 gram koolhydraten of suiker.
Zeer lage hoeveelheden natrium.
Van eieren wordt gedacht dat ze minstens vijftien verschillende soorten vitamines en mineralen bevatten, waarvan de meeste in de dooier voorkomen.
Eieren zijn één van de beste bronnen van choline, die een belangrijke voedingswaarde is voor de gezondheid van het hart en de hersenen en voor het behoud van de structuur van celmembranen. Choline wordt gevonden in eigeel. Het helpt om de lever gezond te houden en bloedvaten vrij te houden van cholesterolopbouw.
Dus terwijl veel mensen eidooiers vermijden omdat ze bang zijn dat hun cholesterolgehalte kan doen stijgen, heeft de choline die in het eigeel wordt gevonden eigenlijk juist een tegenovergestelde werking. Eieren kun je makkelijk voor heel veel natuurlijke gerechten gebruiken: omeletten, wrap, pannenkoeken, muffins, salade, frittata, als snack, bij het ontbijt, de lunch of het diner …. met eieren zit je altijd goed!

Ingrediënten
Method
- Verwarm de koekenpan totdat die goed warm is.
- Doe de boter in de koekenpan.
- Zet het vuur lager. Dan mogen de eieren er bij
- Als het ei gestold is en de onderkant een beetje bruin is je ei klaar.