Geen insuline meer door Paleo

 

Mijn naam is Leo en ik ben 45 jaar. Ik heb al mijn hele volwassen leven overgewicht en sinds 18 jaar diabetes. Ik moest daar al jaren lang steeds meer insuline voor spuiten. Voor elke maaltijd 1 x kortwerkende insuline in mijn buik en 1 x per dag langwerkende in mijn been.


EetPuurNatuur.nl presenteert 


DOOR MAKKELIJKE STAPJES SLANKER EN GEZONDER

Vul hieronder je naam en email in. Je ontdekt welke stapjes je kunt zetten

De laatste jaren moest ik zelfs zoveel van die laatste spuiten dat ik het moest verdelen over twee benen. En ik werd maar steeds dikker en vermoeider. Maar daar is de afgelopen 1,5 jaar verandering in gekomen dankzij Paleo.

Mijn vrouw was al een paar jaar bezig met zich te verdiepen in de Paleo life style en we hadden het samen al vaker geprobeerd. Soms met wat resultaat, maar we hielden het nooit lang vol. Ik helemaal niet omdat ik zo verknocht was aan brood, worst, de snackbar.

Maar 1,5 jaar geleden heeft mijn vrouw doorgezet. Ik kreeg geen brood meer, geen andere troep waar je niet alleen dik van word, maar waar allemaal toegevoegde stoffen in zitten. Ik vond het vreselijk! Ik miste mijn broodje kroket ontzettend. Ik heb soms staan kwijlen voor de ijscoboer.

Maar mijn vrouw was onverbiddelijk en bedacht mooie alternatieven. Maar al na twee weken merkte ik dat het werkte! Mijn insulinegebruik ging omlaag en mijn gewicht ook. Dat haalde me erdoor, want ik zag mezelf zo niet oud worden.

En aangezien ik toch wel erg van het leven geniet, wilde ik dat wel graag. Oud worden met mijn vrouw, genieten van mijn kinderen en mijn hobby’s. 

Maar ik vond het heel moeilijk. Mijn vrouw werd echter ineens erg creatief met het bereiden van maaltjes. Voor ’s morgens had ze vaak lekkere muffins van amandelmeel en kokosmeel met lekkere bessen of frambozen. Of we aten een heerlijke omelet met spek en champignons.

En verder heel veel groente, vlees, vis. Heel lekker klaargemaakt met eigengemaakte sausjes. En ze maakt zelf heerlijk ijs en ook verantwoord gebak. Maar het leuke was, dat ik zoveel mocht eten wat ik wilde. En het rare was dat ik nooit honger had tussendoor.

In feite at ik koolhydraatbeperkt zonder dat ik me onverzadigd voelde. En mijn suikerwaarden daalden en daalden maar en mijn insulinegebruik dus ook. Binnnen het jaar hoefde ik geen insuline meer te spuiten. 

Mijn gewicht is in de afgelopen 1,5 jaar afgenomen van 135 kilo naar een gezonde 90 kilo. Ik ben een grote brede vent, dus dat is heel mooi voor mij.

Mijn BMI is nu normaal. En ik heb de conditie van een jonge kerel! Ik wandel zo een paar uur en heb laatst een hele dag gefietst. Zonder moeite. 

Soms ga ik overstag met een broodje kroket als ik langs het cafetaria loop en het water me in de mond loopt. Maar eigenlijk vind ik hem niet eens meer lekker.

Brood is zo eenzijdig. Nee, geef mij de lekkere maaltijden van mijn vrouw maar. Ik weet zelf nu ook hoe ik de dingen klaar moet maken. Geen zakjes, geen pakjes. Nee, puur Paleo.


Artikelen
No related posts for this content
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Wil jij met makkelijke stapjes zetten gezonder en slanker zijn?