Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

Zijn gehaktballetjes gezond? Dat kunnen ze zeker zijn. De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat ze gemaakt moeten worden met broodkruimels, oud brood of rijst of een ander soort ‘vullend’ zetmeel, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Als je ze maakt van natuurlijk gevoerde of wilde dieren, zal het gezond zijn.

Ze kunnen heel goed op een gezondere manier worden gemaakt. Gehaktballetjes kunnen worden gemaakt van veel verschillende soorten vlees. Het is geschikt voor verschillende soorten gerechten.

In de oven of airfryer is het gemakkelijkst om ze te berijden. Ook zijn ze dan gezond en lekker. Ze zijn snel en makkelijk te maken, vol smaak, glutenvrij, zuivelvrij. Gehaktballetjes kun je in minder dan 30 minuten klaar hebben.

Je kunt kiezen uit een uitermate groot aantal ingrediënten: Italiaanse kruidenmix geeft een vollere smaak en kastanjemeel in plaats van broodkruimels zorgt ervoor dat ze gluten- en graanvrij blijven.

Gehaktballetjes
Peter Mulder

Gehaktballetjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 porties
Gang: Diner, Lunch, Vleesgerechten
Keuken: Herfst, Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm, Zomer
calorieën: 344

Ingrediënten
  

  • 500 g (runder-)gehakt
  • ½ rode ui
  • 1 el ghee
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper
Optie
  • 1 rode peper, fijn gesnipperde ± € 0,45

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met ghee.
  2. Snipper de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  3. Meng het gehakt samen met de ui, peper, knoflook, kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom.
  4. Kneed het met de hand goed door elkaar.
  5. Voeg het ei toe en kneed dit er doorheen.
  6. Draai kleine balletjes van het gehakt.
  7. De gehaktballetjes mogen in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  8. Haal de schaal uit de oven en serveer het warm of koud.

Notities

Tip Lekker met een dipsaus of mayonaise. Serveer er de komkommersalade bij.

Eet smakelijk

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.