Zijn heel makkelijk als ontbijt en lunch. Je kunt ze maken in grote hoeveelheden zodat je 3
dagen een snelle gezonde maaltijd hebt. Je kunt er heel goed (noten) yoghurt of vis er naast eten en je hebt een nog completere maaltijd. Dan de mayo er niet bij serveren.
Ingrediënten
- 3 el Mayonaise zelfgemaakt
- Peper
- 250 g Wortel pompoen / rode biet / knolselderij
- Snufje Zout
- 1 el Patat kruiden
- 1 tl Bakvet
Instructies
- Verwarm om te beginnen de oven voor op 200˚C.
- Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
- Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met de bakvet.
- Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet mooi bruin en knapperig wordt.
- Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
- Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine en krokante frietjes.