Groene kool met Curry pasta

Groene kool recept

Een lekkere groene kool recept: groene kool is een heerlijke groente, die niet heel vaak gebruikt wordt in de Nederlandse keuken wat heel jammer is. Je kunt deze kool heel makkelijk lekker maken met een sausje. In de herfst en de winter is deze groente in het seizoen.

Curry pasta 

Je kunt makkelijk een curry pasta maken voor het groene kool recept. Zelf heb ik er ook 1 bedacht met niet heel veel ingrediënten die wel heel lekker smaakt. Vaak worden er heel veel ingrediënten gebruikt, daardoor proef je niet alle ingrediënten die je gebruikt. Dat vind ik sonde.  Je kunt ook goede curry pasta kopen, let dan wel op dat er alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. 

BBQ saus 

In BBQ saus die je in de winkel vind zit veel suiker daarom kun je hem beter zelf maken. Ik heb er zelf 1 bedacht die lekker is, zonder suiker. Er zitten minimale ingrediënten in om het betaalbaar te maken. Ook wordt het makkelijker om de saus te maken.   

Maart is de groen kool is niet in het seizoen alternatief is witte kool

April is de groene kool is niet in het seizoen alternatief is witte kool

Mei is de groene kool is niet in het seizoen alternatief is witte kool

 


Dit gericht is voldoet aan deze omschrijvingen

Koolhydraatarm

…gram

Natuurlijke

Ingrediënten

Betaalbaar

± € 2,40 p.p.


Groene kool recept

Groene kool met curry pasta ± € 2,40 p.p.

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • ½ groene kool ± € 1,65
  • 250 gram champignons ± € 2,00
  • 1 ui ± € 0.15
  • 50 gram amandelen ± € 0,85
  • 1 tl vet om te bakken ± € 0.15
  • 2 el BBQ saus ± € 0,30
  • 1 el curry pasta ± € 0,35

Totaal 4,80 / 2,40 p.p.

    Instructies

    • Maak de champignons schoon en snij ze in vieren
    • Er mag wat vet in de koekenpan en bak de champignons tot ze bruin zijn af en toe roeren
    • Snipper de ui en bak die ook mee
    • Ondertussen snij de groene kool in vieren en daarna in reepjes
    • Als de champignons bruin zijn, mag de groene kool er bij die mag af en toe geroerd worden
    • Ondertussen hak je de nootjes in kleiner stukjes
    • Als de groene kool zacht is en een beetje gebruind mogen de sausen er bij
    Deel Het Op
    Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

    ​Wil je gezonder eten op makkelijke manier

    In 5 stapjes gezonder en slanker en gezonder eboek