Kropsla salade

Verfrissende salade met kropsla

​In een wereld vol vreemde superfoods worden onze klassieke groenten en fruit vaak vergeten, terwijl er schatten aan vitaminen en andere nutriënten in te vinden zijn! Dit recept legt de focus op deze groenten, die in elke supermarkt te vinden zijn. Lekker én gemakkelijk dus!

Kropsla

Je zult wel vaak kropsla op je bord hebben liggen, maar heb je ooit eens stilgestaan bij de gezondheidsvoordelen van deze groene bladgroente? Als je 100 g kropsla eet, heb je reeds 21% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A binnen en 18% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (ADH) foliumzuur of vitamine B11 binnen! Foliumzuur speelt een rol bij de productie van bloedcellen en wordt gegeven aan zwangere vrouwen om de normale ontwikkeling van het ongeboren kind te stimuleren. Bovendien is het buitengewoon laag in calorieën.

Paprika

Bij vitamine C, denken de meeste mensen meteen aan kiwi’s en niet zozeer aan de paprika. Veel van hen weten niet dat 100 g rauwe paprika wel liefst 213% van de ADH voor vitamine C en 100% van de ADH voor vitamine A bevat. Hiernaast zijn ze ook een goede bron van vitamine B6, E en K. Meestal koken we paprika en gaan er een stuk van de nutriënten verloren, maar in deze salade kan je lichaam er met volle teugen van genieten!

Tomaat

Behalve dat tomaat rijk is aan vitaminen, vind je er ook een belangrijke antioxidant in terug, lycopeen. Antioxidanten helpen ons lichaam tegen vrije zuurstofradicalen, die schadelijk kunnen zijn voor de cel. Het onderstaande recept is ideaal voor iedereen die fit wil zijn, of mensen op een paleo-, keto-, of koolhydraatarm dieet. Er zit een scheutje olijfolie in, dit is een goede bron van essentiële vetzuren!

 

Kropsla salade
Peter Mulder

Kropsla salade ± € 2,60 p.p.

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Porties: 2
Gang: Lunch, Ontbijt, Salade
Keuken: Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm
calorieën: 413

Ingrediënten
  

  • 1 kropsla
  • 0.5 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels mayonaise zelfgemaakte
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruschetta kruiden
  • 50 gram kaas of 2 el edelgistvlokken
Totaal ± € 5,20 / 2,60
Optioneel:
  • 2 handjes noten / zaden
  • 4 eieren
  • 250 gram kip reepjes
  • 150 spekjes
  • 1/8 theelepel zout

Method
 

  1. Was de sla en snijd de sla in kleine stukken
  2. Maak het droog in de slacentrifuge en doe het in een grote schaal.
  3. Snij de komkommer, paprika, tomaat in kleine stukken. Doe deze ook in de schaal.
  4. Meng de sla en groeten met de (zelfgemaakte) mayonaise, olijfolie, bruschetta kruiden of sla kruidenmix.

Eet Smakelijk

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.