Mosterdsoep & Crème fraîche met winter groenten

 

Pittige mosterdsoep winter

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 Aardpeer
  • 200 g Prei
  • 1 Ui
  • 100 g Crème fraîche
  • 4 el Groningse mosterd
  • 4 el zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 eetlepels Zout
  • 1 liter water
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes Knoflook

Instructies

  • Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
  • Fruit vervolgens in de soeppan de ui. De knoflook mag op het laatst toevoegt worden. Bak de ui totdat de ui glazig begint te worden en lekker beginnen te geuren.
  • Ondertussen schil de aardperen. En snij de prei in reepjes.
  • De groentebouillonpoeder water en (eventueel de bottenbouillon) de aardperen en prei koken in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  • Pureer de soep dan zodat je een mooie gladde en romige soep krijgt.
  • De mosterd, peper en zout toevoegen en roer je alles nog een keer goed door elkaar
  • Proef de soep en voeg eventueel wat extra mosterd, zout of peper toe. Let op! dat je de mosterd wel goed in de soep hebt laten oplossen.

Nutrition

Serving: 490g | Calorieën: 419kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 13g
Deel Het Op
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments