Ingrediënten
- 500 Aardpeer
- 200 g Prei
- 1 Ui
- 100 g Crème fraîche
- 4 el Groningse mosterd
- 4 el zelfgemaakte groentebouillon
- 1 eetlepels Zout
- 1 liter water
- 1 el kokosolie
- 2 teentjes Knoflook
Instructies
- Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
- Fruit vervolgens in de soeppan de ui. De knoflook mag op het laatst toevoegt worden. Bak de ui totdat de ui glazig begint te worden en lekker beginnen te geuren.
- Ondertussen schil de aardperen. En snij de prei in reepjes.
- De groentebouillonpoeder water en (eventueel de bottenbouillon) de aardperen en prei koken in ongeveer 8-10 minuten gaar.
- Pureer de soep dan zodat je een mooie gladde en romige soep krijgt.
- De mosterd, peper en zout toevoegen en roer je alles nog een keer goed door elkaar
- Proef de soep en voeg eventueel wat extra mosterd, zout of peper toe. Let op! dat je de mosterd wel goed in de soep hebt laten oplossen.
Nutrition
Serving: 490g | Calorieën: 419kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 13g