Pittige mosterdsoep winter

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 Aardpeer
  • 200 g Prei
  • 1 Ui
  • 100 g Crème fraîche
  • 4 el Groningse mosterd
  • 4 el zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 eetlepels Zout
  • 1 liter water
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes Knoflook

Instructies

  • Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
  • Fruit vervolgens in de soeppan de ui. De knoflook mag op het laatst toevoegt worden. Bak de ui totdat de ui glazig begint te worden en lekker beginnen te geuren.
  • Ondertussen schil de aardperen. En snij de prei in reepjes.
  • De groentebouillonpoeder water en (eventueel de bottenbouillon) de aardperen en prei koken in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  • Pureer de soep dan zodat je een mooie gladde en romige soep krijgt.
  • De mosterd, peper en zout toevoegen en roer je alles nog een keer goed door elkaar
  • Proef de soep en voeg eventueel wat extra mosterd, zout of peper toe. Let op! dat je de mosterd wel goed in de soep hebt laten oplossen.

Nutrition

Serving: 490g | Calorieën: 419kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 13g

Over de auteur

Peter Mulder

Door mijn zoektocht naar hoe ik gezonder kon worden en daardoor af te vallen. Ben ik er achter gekomen dan een gezond dieet heel persoonlijk is. Wat voor de één gezond is dat niet voor de ander. En dat het aan te raden is om vooral zo natuurlijk mogelijke voeding te eten. Ook wil ik mensen behoeden van insulineresistentie omdat veel mensen hier last van hebben. En dit mede oorzaak is van veel ziektes.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>