Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool & Rookworst

 

Stamppot boerenkool
Peter Mulder

Stamppot Boerenkool

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 1 persoon
Gang: Diner, Groente gerecht, Lunch, Stamppot
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 555

Ingrediënten
  

  • 200 g Boerenkool
  • 150 g Knolselderij
  • 150 g Koolrabi
  • 2 el Mayonaise zelfgemaakt
  • 1 tl Mosterd
  • 50 g Rookworst
  • 1 tl Zout

Method
 

  1. Schil de knolselderij en koolrabi en snij die in stuken van blokken van 2 cm
  2. De boerenkool mag in een ruime pan en leg de knollen erop.
  3. Voeg water toe tot de knollen net onderstaan. Kook alles in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Na 5 minuten mag de rookworst ook in de pan.
  5. Als de knollen gaar zijn, giet die dan af, bewaar een beetje kookvocht.
  6. Dan mogen die in de keuken machine. Doe er een beetje kookvocht bij je krijgt dan een goede puree.
  7. Meng alle ingrediënten in de pan.
  8. Proef of er nog wat kruiden bij moet

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.