Gebakken ei

Direct naar het recept

​Eieren zijn zeer gezond, omdat ze één van de meest voedzame, betaalbare en makkelijk te bereiden eiwitbronnen zijn. Veel mensen verwijzen naar eieren als de “perfecte voeding van de natuur”. Het wit van de eieren bevatten goede eiwitten, het vet van de eieren is een goede vet als de kip natuurlijk eten eet. Dus niet alleen graan zoals veel kippen te eten krijgen. Het aan te raden om het hele ei, inclusief de dooier, te eten, omdat de dooier belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Hier gild ook als de kip  gezond eet op een natuurlijke manier, dan zal er meer goede voedingstoffen in de eigeel zitten. 

Eieren worden reeds duizenden jaren gegeten in verschillende delen van de wereld. Vandaag zijn ze één van de meest geliefde natuurlijke voedingsmiddelen.


EetPuurNatuur.nl presenteert 


DOOR MAKKELIJKE STAPJES SLANKER EN GEZONDER

Vul hieronder je naam en email in. Je ontdekt welke stapjes je kunt zetten

Eieren hebben een ideale samenstelling; ze bevatten alle negen essentiële aminozuren, zodat ze voor het lichaam zeer efficiënt zijn om te gebruiken ten behoeve van spiergroei, herstel en algemene lichaamsfuncties.

Een groot ei bevat ongeveer:

80 calorieën
7 gram eiwit
6 gram vet
0 gram koolhydraten of suiker.
Zeer lage hoeveelheden natrium.

Van eieren wordt gedacht dat ze minstens vijftien verschillende soorten vitamines en mineralen bevatten, waarvan de meeste in de dooier voorkomen.

Eieren zijn één van de beste bronnen van choline, die een belangrijke voedingswaarde is voor de gezondheid van de hart en de hersenen en voor het behoud van de structuur van celmembranen. Choline wordt gevonden in eigeel. Het helpt om de lever gezond te houden en bloedvaten vrij te houden van cholesterolopbouw.

Dus terwijl veel mensen eidooiers vermijden omdat ze bang zijn dat hun cholesterolgehalte kan doen stijgen, heeft de choline die in het eigeel wordt gevonden eigenlijk juist een tegenovergestelde werking. Eieren kun je makkelijk voor heel veel  natuurlijke gerechten gebruiken: omeletten, wrap, pannenkoeken,  muffins, salade,  frittata, als snack, bij het ontbijt, de lunch of het diner …. met eieren zit je altijd goed!

Gebakken ei

Gebakken ei

4 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Heel het jaar in het seizoen
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 2 Personen
Auteur: Peter Mulder

Ingrediënten

  • 6 eieren omega 3
  • 1 eetlepel bruschetta kruidenmix
  • 0.5 theelepel kokosolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Optie

  • 125 gram spekjes
  • 250 gram cham­pig­nons

Instructies

  • Doe de kokosolie in de koekenpan en verwarm de koekenpan totdat ie goed heet is.
  • Zet het vuur lager. Dan mag de eieren er bij als de ei gestold is en de onderkant een beetje bruin is je ei klaar.

 

 


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Wil jij met makkelijke stapjes zetten gezonder en slanker zijn?