Groente frietjes

Groente frietjes & vis

 

Groente frietjes
Peter Mulder

Groente frietjes

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties: 1 persoon
Gang: Diner, Groente gerecht, Lunch
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 424

Ingrediënten
  

  • 250 g Wortel Pompoen / Knolselderij
  • 125 g Kabeljauw
  • 3 el Mayonaise zelfgemaakt
  • 1 Snufje Peper
  • 1 Snufje Zout
  • 1 el Patat kruiden
  • 1 tl Olijfolie

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
  3. Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met het olijfolie.
  4. Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet mooi bruin en knapperig wordt.
  5. Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
  6. Dep de vis droog met keukenpapier
  7. Verhit een koekenpan hier mag het bakvet in.
  8. Bak de vis in 3 tot 4 minuten. Als de vis licht bruin is draai hem dan om met een brede spatel.
  9. Als de vis geen vocht meer verliest en makkelijk uit elkaar valt en vanbinnen mooi wit is, is hij klaar.
  10. Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine frietjes.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.