Groente frietjes & vis

 

Groente frietjes

Groente frietjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan mijn lijst
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 g Wortel Zoete aardappel, Pompoen
  • 100 g Kabeljauw
  • Mayonaise zelfgemaakt
  • Snufje Peper
  • Snufje Zout
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Patat kruiden
  • 1 tl Kokosolie

Instructies

  • Verwarm om te beginnen de oven voor op 200˚C.
  • Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
  • Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met de bakvet.
  • Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet mooi bruin en knapperig wordt.
  • Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
  • Dep de vis droog met keukenpapier
  • Verhit een koekenpan hier mag het bakvet in.
  • Bak de vis in 3 tot 4 minuten. Als de vis licht bruin is draai hem dan om met een brede spatel.
  • Als de vis geen vocht meer verliest en makkelijk uit elkaar valt en vanbinnen mooi wit is, is hij klaar.
  • Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine en krokante frietjes.
Deel Het Op
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments