Broccoli mosterdsoep

Broccoli mosterdsoep

 

Broccoli mosterdsoep
Peter Mulder

Broccoli mosterdsoep

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 Personen
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Zomer
calorieën: 190

Ingrediënten
  

Ingrediënten
  • 2 broccoli vers of diepvries (480 g)
  • 0.5 l groentebouillon zelf gemaakt
  • 1 el kokosolie
Smaakmakers
  • 1 ui
  • 4 el mosterd Groningse
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • Peper
Optie
  • 150 g prei
  • 150 g soepgroenten 
  • 150 g gehaktballetjes
  • 150 g spekjes 

Method
 

  1. Snijd de ui en de knoflook
  2. Fruit de ui en de knoflook in de soeppan totdat ze glazig zijn.
  3. De broccoli mag je in blokken van 2 cm snijden en de steel in blokken van 1 cm.
  4. Doe de groentebouillon en de broccoli erbij en kook deze ongeveer 7 minuten
  5. Pureer de soep zodat het een gladde soep wordt.
  6. Doe nu de mosterd erdoor. Roer alles goed door elkaar. 
  7. Proef of er nog wat mosterd toe gevoegd moed worden. Let op dat je de mosterd goed laat oplossen. 
  8. Breng het op smaak met peper.

Notities

TIP
Voeg prei en/of soepgroenten toe, ook kun je gehaktballetjes of spekjes toevoegen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.