Wokken met winter groenten & garnalen

 

Peter Mulder

Wokken met winter groenten

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 1 Persoon
Gang: Diner, Groente gerecht, Visgerechten
Keuken: Winter
calorieën: 443

Ingrediënten
  

  • 125 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g prei
  • 1 ui
  • 250 g witte kool
  • 100 g garnalen
  • Snufje zout
  • 1 el currypasta
  • 0.5 el bakvet

Method
 

  1. Snij de ui in stukjes en bak die in het vet in de wok.
  2. Snij de champignons in vieren als de ui bruin begint te worden doe je de champignons er bij.
  3. Bak de champignons tot ze lichtbruin zijn.
  4. Snij ondertussen de andere groenten en knoflook.
  5. Als de champignons lichtbruin zijn mogen alle andere groenten er bij.
  6. Bak alles tot het beet aan gaar is in ± 5 minuten.
  7. Je mag een koekenpan op middelhoog vuur zetten, daar bag een beetje bakvet in en bak de garnalen in 3 tot 4 minuten gaar. Als ze gaan kleuren en wit van binnen zijn zijn ze goed
  8. De curry pasta en zout mag toegevoegd worden, proef als er nog iets bij moet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.