Gegrilde pompoen uit de oven

Gegrilde pompoen uit de oven met champignons en spekjes

Het is 18:30, je maag knort,

en je staat hulpeloos in de keuken te staren naar een pompoen die je vol goede moed hebt gekocht. “Wat doe ik hier nou mee?” denk je, terwijl je overweegt om, maar weer pasta te maken. Groenten echt lekker maken voelt meestal als langdurige uitdaging, die je nooit helemaal onder de knie krijgt.

De oplossing deze, gegrilde pompoen…

Je bent maar 15 minuten bezig in de keuken en er staat er een prachtig gerecht op tafel nadat het een tijdje in de oven heeft gestaan, dat er lekker eruit ziet. De geur van gegrilde pompoen met champignons en spekjes vult je keuken. Je familie kijkt je bewonderend aan: “Hoe heb je dit zo snel gemaakt?” En het beste? Je hoefde alleen maar te snijden en in de oven te schuiven.

Het geheim?

Dit belachelijk simpele recept dat bewijst dat groenten koken geen hogere wiskunde is. Geen ingewikkelde technieken, geen eindeloze ingrediëntenlijst. Gewoon schoonmaken, snijden, en bakken. De oven doet het werk, jij oogst de complimenten.

“Van pompoen-paniek naar keuken-koning in één simpele stap!”

Dit is een makkelijk recept om snel een groentegerecht op tafel te zetten. Het is alleen een kwestie van de groenten schoonmaken en snijden.

Pompoen uit de oven nog op de ovenschaal
Peter Mulder

Pompoen uit de oven

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Diner, Groente gerecht
Keuken: Herfst, Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm, Zomer
calorieën: 383

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 200 g gekruide speklappen
  • 2 el BBQ saus of BBQ kruiden of BBQ kruiden
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl zout
Totaal ± € 7,25 / 3,60 p.p.

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakpapier op een bakplaat.
  2. Was de pompoen en snij die in tweeën.
  3. Lepel de pitten eruit.
  4. Snij de pompoen in blokken van 1,5 cm.
  5. Alles wat je gesneden hebt en nog gaat snijden mag op de bakplaat.
  6. Pel de ui en snij die in tweeën en daarna in grove ringen
  7. Maak de champignons schoon en snij ze in tweeën
  8. De spekjes mogen ook op de bakplaat
  9. Sprenkel de olijfolie er overheen
  10. Bak het in het ongeveer 30 tot 40 minuten gaar
  11. Als de randjes donker bruin zijn, is het klaar
  12. Alles mag in een kom, en goed gemend worden.
  13. Eet smakelijk

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.