Groente frietjes

Groente Patat

 

Groente frietjes
Peter Mulder

Groente patat

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties: 1 Persoon
Gang: Diner, Groente gerecht, Lunch
Keuken: Herfst, Zomer
calorieën: 516

Ingrediënten
  

  • 3 el Mayonaise zelfgemaakt
  • Peper
  • 250 g Wortel pompoen / rode biet / knolselderij
  • Snufje Zout
  • 1 el Patat kruiden
  • 1 tl Bakvet

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Snijd nu de wortels, of de andere groenten in 'frietjes' van ongeveer 0,7 cm dik.
  3. Leg de frietjes nu op een bakplaat met een stukje bakpapier en besprenkel ze met het bakvet.
  4. Zorg ervoor dat je je friet goed verspreid zodat je een enkele laag krijgt en de friet bruin en knapperig wordt.
  5. Bak de friet nu voor 30-45 minuten mooi bruin en gaar en draai ze halverwege even om.
  6. Strooi een beetje zout en patatkruiden over de bruine en krokante frietjes.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.