Eierdieet veel eieren in een mandje

Wil je weten als het eierdieet iets voor jouw is om te doen. Je kan hier lezen wat het inhoud en hoe het werkt. Even in het kort gezegd dit dieet werkt omdat:

Het is een koolhydraat arm dieet dit houd in dat je maar heel beperkt koolhydraten mag eten. Hierdoor zal je bloedsuikerspiegel stabiel blijven. Het lichaam gaat dan niet in de vetopslag stand staan. Wat wel gebeurt als je veel koolhydraten gaat eten.

Het is een crash dieet is heel simpel je verbrand meer dan je binnenkrijgt en je lichaam gaat vet reserves aanspreken.

Dit dieet heeft een gemiddelde van 600 calorieën per dag. Doordat er veel eiwitten eet zal je geen spiermassa verliezen. En is niet aan te raden om intensief te sporten.

Is veel eieren eten zo gezond?

Er wordt vaak beweert dat veel eieren eten niet goed zou zijn voor je cholesterol. De Harvard University heeft ondervonden dat eieren juist goed zijn voor je cholesterol dit is gebleken door uitgebreid onderzoek waar meer honderdduizend mensen aan mee hebben gedaan.

Het ‘goede’ HDL cholesterol verhoogt en verlaagt juist de ‘slechte’ LDL cholesterol. In eieren zitten heel veel goede voedingsstoffen die je lichaam goed kan gebruiken. Er zit wel heel veel verschil in de kwaliteit van de eieren.

Als een kip alleen maar graan krijgt en bijna niet kan lopen dan bevat het juist veel ongezonde stoffen. Als een kip kan rondlopen en goed te eten krijgt dan zal de ei van die kip veel goede voedingstoffen bevatten. Je kunt dus het beste omega-3 scharrel eieren kopen.

Hoe lang mag je het dieet doen en ‘tips om het af gevallen gewicht er af te houden’

Omega-3 scharrel eieren zijn dus gezond. Doordat je weinig voedingstoffen binnenkrijgt mag je het niet langer doen dan één week.

Als je het dieet nog een keer wil doen dan moet je op zijn minst twee weken ‘normaal eten’ voor je weer het dieet mag gaan doen. Zorg in die tussentijd dat je gezonder gaat eten. Dit houd in dat je meer groente gaat eten, minder koolhydraten en helemaal geen suiker.

Als je op gewicht bent dan kun je langzamerhand weer wat meer koolhydraten gaan eten en suiker heel af en toe. Hieronder staat een eierdieet voorbeeld voor je klaar.

Even een voorbeeld van wat je op een dag mag gaan eten.

Ga altijd voor de omega 3 scharrel eieren!

 • Ontbijt: 1 of 2 eieren, 1 grapefruit en thee
 • Lunch: 1 of 2 eieren, tomaten, koffie en/of thee
 • Diner: steak, gemengde salade, selderij, spinazie, komkommer, koffie en/of thee

Wat zijn de voordelen van het eierdieet?

 • Je valt snel vele kilo’s af 2 tot wel 6 kilo per week hoe veel je afvalt is van veel omstandigheden afhankelijk.
 • Je zal minder hongergevoel hebben dan als een ander crash dieet doet die minder eiwitten bevatten (maar grote kans dat je nog af en toe honger gevoel hebt).
 • Alle ingrediënten kun je vinden in de supermarkt en je boodschappen zal waarschijnlijk goedkoper uitvallen als je normaal gewent bent.

Wat zijn de nadelen van het eierdieet?

 • Het grootste nadeel is dat je niet precies weet hoe je het afgevallen gewicht er ook af houd. De meeste mensen komen het afgevallen gewicht er weer aan, soms nog wel meer dan voor ze begonnen jojo- effect.
 • Omdat het een crash dieet is zal je te weinig essentiële voedingstoffen binnen krijgen. Daarom mag je het ook maar een week doen. Doe dit dan ook echt niet langer anders zal je het ten koste gaan van je gezondheid.
 • Je hebt waarschijnlijk minder energie je bent een beetje duf hoe langer je het vol houd hoe duffer je word.

Is het eierdieet iets voor jou?

Wanneer je boodschappen gaat doen en de omega 3 scharrel eieren en andere voedingsmiddelen in huis halen kun je beginnen met snel afvallen. Je vind het niet erg om je slap te voelen en af en toe hongergevoel te hebben en sterk genoeg zijn om dan niet te eten. Je weet exact maar dan bedoel ik ook exact wat je daarna zal gaan moeten eten en je houd deze etenswijze ook vol. Dan feliciteer ik je jij bent toe aan het eierdieet.

Jojoën ligt op de loer

Ik moet je wel vertellen dat het jojo effect wel op de loer licht. Als je dit dieet gaat doen om het een tijdelijk dieet is. Bij alle tijdelijke diëten is de kans zeer groot dat je gaat jojoën. Het is beter om je eetpatroon aan te passen. Er is veel onduidelijkheid over wat gezond is en wat je moet doen om af te vallen.

Mijn conclusie over het eierdieet

Ik geloof niet, in kort durende diëten mits je gaat trouwen of naar het ziekenhuis moet voor een operatie waarvoor je moet afvallen. Dus niet om er even beter uit te zien. Wanneer je namelijk op gewicht bent en je weer anders gaat eten, zal jouw lichaam hier op gaan reageren.

Je zult dus anders moeten gaan eten. Het principe van het eierdieet is in de basis een goed uitgangspunt, maar op langer termijn zal het lijden tot een tekort aan voedingsstoffen.

Naar mijn mening is er niet een standaard dieet voor iedereen, want iedereen is anders en heeft een eigen smaak. Dit is erg belangrijk omdat je zo ook vol kunt houden om anders te gaan eten.

De basis blijft hetzelfde: afvallen begint met gezond worden. Wanneer je gezonder gaat eten zal het afvallen ook beter gaan. Ik heb hierover een e-boek geschreven die je gratis kunt downloaden. Tevens kan ik je meer vertellen over de verschillende manieren van gezond eten. Wanneer je dit wilt ontvangen, vul dan jouw gegevens in en start met gezond worden en afvallen.

Over de auteur

Peter Mulder

Door mijn zoektocht naar hoe ik gezonder kon worden en daardoor af te vallen. Ben ik er achter gekomen dan een gezond dieet heel persoonlijk is. Wat voor de één gezond is dat niet voor de ander. En dat het aan te raden is om vooral zo natuurlijk mogelijke voeding te eten. Ook wil ik mensen behoeden van insulineresistentie omdat veel mensen hier last van hebben. En dit mede oorzaak is van veel ziektes.

 • Ik begin elke dag met drie eieren en uitgebakken ontbijtspek. Voordeel is dat je het daar heel lang op kan volhouden zonder honger. Bovendien vind ik het lekker. De rest van de dag eet ik veel groenten en wat fruit. Voor mij werkt het super!

 • Als je in dit artikeltje al minstens 36 taalfouten maakt, vrees ik voor je e-book!

 • Bedank Sophie ik zal het artikel na laten kijken op spelfouten.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >