Crash dieet

Is een crash dieet de manier om snel van de overtollige kilo’s af te raken? Kun je er dankzij dit dieet kun je razendsnel goed uitzien? Omdat je bijvoorbeeld een bruiloft hebt? Een bedrijfsfeest? Of gewoon omdat je er zo snel mogelijk weer mooi en slank uit wilt zien? Het antwoord is dus JA, dat kan met dit dieet

Het zorgt ervoor dat je tot wel 5 kilo (soms meer) per week kwijt raakt en dus snel resultaat kunt krijgen. Voorbeelden van crashdiëten: het ziekenhuisdieet, het soepdieet, het yoghurtdieet, het fruitdieet en daarnaast ook het Dukandieet (eiwitdieet met vooral vlees en vis).

Er is alleen één groot nadeel aan dit soort crash diëten, maar daarover zo meer. Laat me eerst kort uitleggen hoe een crash dieet precies werkt.

Hoe werkt het crash dieet?

Met een crash dieet beperk je het aantal calorieën. Dit kan variëren van 500 tot ongeveer 1500 calorieën per dag. Normaal zal een man gemiddeld 2500 calorieën per dag innemen en een vrouw 2000 calorieën.

Je eet bij een crash dieet dus een stuk minder dan dat je normaal zou doen en door de vermindering aan calorieën zul je heel snel gewicht verliezen. Je lichaam gaat namelijk op zoek naar brandstof om goed te kunnen blijven functioneren.

Vet, vocht en spiermassa zijn de vervangers, waarbij vocht en spiermassa het makkelijkst voor het lichaam zijn om te gebruiken als brandstof. Bij een crash dieet zul je dan meestal ook eerst vocht en spiermassa verliezen en daarna pas vet.

De voordelen van deze crashdiëten is dat je

 • ​afvalt in korte tijd veel af. 5 kilo in 1 week is zeker geen uitzondering!
 • ​behaalt ALTIJD resultaat met een crash dieet.
 • ​Door de korte tijdsduur (meestal minder dan 7 dagen) is het dieet goed vol te houden.
 • ​precies weet  wat en hoeveel je mag eten.

Er is een maar…

Voordat ik je de maar vertel heb ik een paar kleine vragen voor je:

 • ​Heb je genoeg van het lichaam wat je nu hebt?
 • ​Heb je in het verleden diëten geprobeerd die niet de resultaten gaven die ze beloofden?
 • ​Ben je bang voor wéér een nieuwe teleurstelling?
 • ​Ben je VOLLEDIG de weg kwijt tussen alle ‘adviezen’ over voeding en diëten?

Als je op één van deze vragen “JA” hebt geantwoord: begin dan NIET aan een crash dieet (en ga voor het gezonde alternatief)!

“Maar, je zei dat ik snel zou afvallen met een crash dieet…”

Ja dat klopt. Maar de kilo’s die je afvalt dankzij het crash dieet vliegen er net zo hard weer aan als je stopt met het crash dieet. Het dieet heeft een héél groot JOJO effect.

Andere grote nadelen

 • ​Jouw lichaam gaat in de spaarstand. Je zult dus nóg sneller aankomen als je stopt met het crash dieet!
 • ​Je verliest geen vet tijdens een crashdieet, maar juist spiermassa of vocht (kun je net zo goed naar de sauna gaan!)
 • Jouw haar kan uitvallen door een tekort aan eiwitten…

Bepaal voor je zelf of je dit wilt of niet. Ik raat je het niet aan om te gaan doen. Er zijn heel veel verschillende manieren om blijvend slank te worden en te blijven.

Het is volgens mij vrij simpel eet wat primitieve bevolking eet / at.

Omdat die mensen gezonder zijn en veel geprobeerd hebben wat goede voeding is voor de mens. Ze bewerken hun voeding zo dat de goede voedingsstoffen er zo veel mogelijk in blijven of verbeteren. Ook wordt door fermenteren en weken van sommige voedingsmiddelen de slecht stoffen in het voeding flink  vermindert en beter opneembaar. Door fermenteren komen er ook goede bacteriën in de voeding dit heel goed voor je darmen.

Afhankelijk van wat er in de natuur te vinden is ad de primitieve bevolking wat er op dat moment te vinden was. Dus je kan met deze voedingswijze vele kanten op het je persoonlijke smaak en overtuiging wat je kunt gaan eten. Het is natuurlijk voeding dat de mensen aten en eten. Wil je meer weten over natuurlijk eten klik dan hier om gezond te worden en af te vallen.

Jojoën licht op de loer

Ik moet je wel vertellen dat het jojo effect wel op de loer licht. Als je dit dieet gaat doen om het een tijdelijk dieet is. Bij alle tijdelijke diëten is de kans zeer groot dat je gaat jojoën. Het is beter om je eetpatroon aan te passen. Er is veel onduidelijkheid over wat gezond is en wat je moet doen om af te vallen.

Gezond (worden) afvallen

Volgens mij is het vrij simpel eet wat primitieve bevolking eet / at. Omdat die mensen gezonder zijn en veel geprobeerd hebben wat goede voeding is voor de mens. Ze bewerken hun voeding zo dat de goede voedingsstoffen er zo veel mogelijk in blijven of verbeteren. Ook wordt door fermenteren en weken van sommige voedingsmiddelen de slecht stoffen in het voeding flink  vermindert en beter opneembaar. Door fermenteren komen er ook goede bacteriën in de voeding dit heel goed voor je darmen.

Wat primitieve bevolking eet en ad is heel afhankelijk wat er in de natuur te vinden is. Dus je kan met deze voedingswijze vele kanten op het je persoonlijke smaak en overtuiging wat je kunt gaan eten. Het is natuurlijk voeding dat de mensen aten en eten.

Wil je meer weten over natuurlijk eten klik dan hier om gezond te worden en af te vallen of schrijf je hieronder in en ontvang diverse gratis informatie, tips,e-boeken en nog veel meer.

Over de auteur

Peter Mulder

Door mijn zoektocht naar hoe ik gezonder kon worden en daardoor af te vallen. Ben ik er achter gekomen dan een gezond dieet heel persoonlijk is. Wat voor de één gezond is dat niet voor de ander. En dat het aan te raden is om vooral zo natuurlijk mogelijke voeding te eten. Ook wil ik mensen behoeden van insulineresistentie omdat veel mensen hier last van hebben. En dit mede oorzaak is van veel ziektes.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>