Yoghurt dieet kun je hier mee afvallen? en hoe je blijvend 2 kilo per week afvalt

Het yoghurt dieet is populair bij veel Amerikanen en is zelfs door beroemdheden als Courtney Cox succesvol getest. Je kunt er in een korte periode enkele kilo’s gewicht mee verliezen.

Omdat je er snel gewicht mee verliest, is het absoluut een crashdieet. Crashdiëten hebben echter zoals bekend ook veel nadelen. Is het yoghurt dieet ook een goede optie als je blijvend gewicht wilt kwijtraken?

Ontdek hier een goed en gezond alternatief voor het Yoghurt dieet

Wat verstaan we onder het yoghurt dieet?

Volg je het yoghurt dieet, dan neem je verspreid over de dag circa twee liter yoghurt. Dit betekent dat je ongeveer vijf keer per dag een beker of een bakje yoghurt neemt.

Bij iedere maaltijd neem je een portie yoghurt, naast enkele gezonde voedingsmiddelen zoals mager vlees, bruin brood met magere kaas en groente of fruit.

Daarnaast gebruik je yoghurt ook als tussendoortje. Zo kom je aan de vijf porties per dag. Water, koffie en thee mag je gebruiken zoveel als je wilt, uiteraard zonder melk of suiker.

In het weekend laat je de yoghurt staan en zorg je gewoon voor gezonde maaltijden. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheden yoghurt die in de schema’s genoemd worden en volg het dieet niet langer dan twee weken.

Er zijn namelijk zeker voordelen aan dit eetschema verbonden, zoals een afname van de lekkere trek in zoete tussendoortjes, maar ook veel nadelen.

Het yoghurt dieet in de praktijk

Voor alle dagen in de week, van maandag tot vrijdag, zijn er schema’s met de voedingsmiddelen waaruit je ontbijt, je eerste tussendoortje, de lunch, je tweede tussendoortje en het diner zijn opgebouwd.

Een voorbeeld van wat je op een dag kunt eten: je ontbijt met een kopje koffie of thee met een zoetje en met yoghurt met een laag vetgehalte waarin je tarwezemelen doet. In de loop van de ochtend neem je een kant-en-klare fruityoghurt.

Als lunch kies je voor bijvoorbeeld zalm met gebakken groenten. De lunch sluit je af met een kom vetarme yoghurt met vers fruit, zoals bosbessen of frambozen. Als middagsnack neem je een kom magere yoghurt.

Je avondeten bestaat nogmaals uit yoghurt, met verse stukjes fruit erin, zoals meloen, aardbei of citroen. Ook gekookte eieren, soep en sla met gezonde dressing kunnen deel uitmaken van je dagschema.

Er zijn verschillende versies van dagmenu’s en yoghurt dieetschema’s online te vinden, die je kunt gebruiken als je dit dieet wilt volgen.

Diverse dieetvarianten op basis van yoghurt

Er zijn verschillende voorbeelden van het yoghurt dieet te vinden, de één wat strenger dan de ander. Er is ook een variant waarbij je afwisselend één dag uitsluitend yoghurt eet en de dag erop een ‘gewone dag’ hebt met gezonde voeding en een aantal porties yoghurt.

Opvallend is dat de hoeveelheden yoghurt die in de dagmenu’s van het yoghurt dieet worden genoemd vaak erg groot zijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de yoghurt ook op andere manieren in je eetpatroon verwerken, bijvoorbeeld in een dressing of in plaats van zure room.

Je kunt yoghurt ook in de vriezer doen en zo lekkere ijsjes maken. We noemen hieronder de voor- en nadelen van het dieet op basis van yoghurt. De nadelen gelden vooral als je een dieet volgt waarbij je grote hoeveelheden yoghurt gebruikt en te weinig ander gezonde voedingsmiddelen.

De voordelen van het yoghurt dieet

– Het eten van yoghurt werkt verzadigend: je hebt minder trek in tussendoortjes en je bloedsuikerspiegel blijft stabieler

– Doordat yoghurt magere eiwitten bevat, wordt de spieropbouw bevorderd en verbrand je meer vet wanneer je sport of lichamelijk actief bent – Het eten van yoghurt is goed voor je darmen

De nadelen van het yoghurt dieet

  • Als je heel veel yoghurt eet en relatief weinig andere voedingsmiddelen, dan krijg je een tekort aan essentiële voedingsstoffen binnen, zoals vezels, vitamines en mineralen.
  • Omdat dit dieet erg eentonig is, is het niet fijn om gedurende een lange periode te volgen.
  • Ben je een actieve sportfanaat en zou je het yoghurt dieet willen volgen, dan loop je het risico op een tekort aan koolhydraten. Spieren kunnen dan gaan afbreken
  • De grote hoeveelheid caseïne die in melk zit, heeft lange tijd nodig om door het lichaam opgenomen te worden. Daarnaast wordt deze stof geassocieerd met koemelkintollerantie en veel andere aandoeningen
  • Een volwassene hoeft niet meer te groeien en heeft dus ook niet de grote hoeveelheid lactose (melksuiker) nodig die in koemelk zit. Je wordt er alleen maar dik van
  • Koemelk bevat veel fosfor, dat calcium aan je botten onttrekt om de balans te herstellen. Door het consumeren van veel melk bestrijd je osteoporose dus juist niet, zoals vaak gedacht wordt

Is het yoghurt dieet een verantwoorde keuze?

Met een dieet op basis van yoghurt kun je gemakkelijk wat kilootjes kwijtraken, maar je mag het vanwege de bijkomende gezondheidsgevaren niet te lang doen.

Het risico van dit dieet is bovendien dat het effect van je afslankpoging weer teniet wordt gedaan als je in de periode na je dieet weer volgens je oude gewoontes gaat leven.

Dus vraag je af of het yoghurt dieet wel geschikt voor je is als je graag blijvend een wat meer gestroomlijnd lichaam wilt. Want je wilt uiteraard in de eerste plaats een gezond lichaam, dat in balans is en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Jojoën licht op de loer

Ik moet je wel vertellen dat het jojo effect wel op de loer licht. Als je dit dieet gaat doen om het een tijdelijk dieet is. Bij alle tijdelijke diëten is de kans zeer groot dat je gaat jojoën. Het is beter om je eetpatroon aan te passen. Er is veel onduidelijkheid over wat gezond is en wat je moet doen om af te vallen.

Gezond (worden) afvallen

Volgens mij is het vrij simpel eet wat primitieve bevolking eet / at. Omdat die mensen gezonder zijn en veel geprobeerd hebben wat goede voeding is voor de mens. Ze bewerken hun voeding zo dat de goede voedingsstoffen er zo veel mogelijk in blijven of verbeteren. Ook wordt door fermenteren en weken van sommige voedingsmiddelen de slecht stoffen in het voeding flink  vermindert en beter opneembaar. Door fermenteren komen er ook goede bacteriën in de voeding dit heel goed voor je darmen.

Wat primitieve bevolking eet en ad is heel afhankelijk wat er in de natuur te vinden is. Dus je kan met deze voedingswijze vele kanten op het je persoonlijke smaak en overtuiging wat je kunt gaan eten. Het is natuurlijk voeding dat de mensen aten en eten.

Wil je meer weten over natuurlijk eten klik dan hier om gezond te worden en af te vallen.

GRATIS EMAIL PALEO CURSUS


Door deze cureboekensus zal je elke dag zin hebben om paleo recepten te maken en te eten!  En je zal meer energie krijgen, gezonder worden, en vrolijker zijn. Wereldwijd zijn al miljoenen mensen je voor gegaan en hebben de vele voordelen ondervonden. Nu kan jij ook makkelijk de paleo levensstijl volgen door mijn cursus. 


Ja ik doe mee