Een heerlijk muffin van knolselderij
Heb je even de tijd om in de keuken te staan om wat te bakken dan is dit echt een aanrader. Deze muffins zijn gezond en heel makkelijk om mee te nemen naar je werk of een uitje. Je kunt ze een dag of drie in de koelkast bewaren, ook kun je ze invriezen en later eten.
Muffin vullen na het bakken
Ook kun je bovenop de muffin of in het midden (dan moet je hem doorsnijden) een laagje er op smeren. Je kunt dit gebruiken: notenpasta, jam zonder suiker, pindakaas, zelfgemaakte chocoladepasta. Zo maak je deze muffin nog lekkerder.
Maak er een cake van
Heb je geen zin in muffins maar wel in cake verdubbel dan de ingrediënten zet de porties op 12. Dan doe je het niet in een muffin bakje maar in een cakeblik. Vet de cakeblik dan goed in. Ook dan kun je er een laag op, of tussen smeren.
Het is ook een hele goede traktatie
Wil je trakteren, maar wil je niet een standaard taart kopen die niet gezond is. Dan is dit een heel goed alternatief. Zelf heb ik dit ook gedaan en heb er twee varianten van gemaakt en ze vonden het erg lekker.

Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de knolselderij in vieren en schil wat je nodig hebt.
- De knolselderij mag in grote blokken en dan in de keuken machine (of rasp de kwart knolselderij met een fijne rasp) zodat die kleiner wordt dan rijst.
- Optie: om de muffin wat minder waterig te maken kun je de knolselderij koken ongeveer 7 minuten tot die gaar is en daarna pureren in de keukenmachine (of eerst raspen en dan koken 5 minuten) en uitwringen met een kaasdoek of theedoek.
- De andere ingrediënten mogen ook in de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd wordt.
- Optie: De optionele ingrediënten mogen er nu door heen geroerd worden.
- Het beslag mag in de muffin vormpjes.
- Stop ze ongeveer een half uur in de oven tot ze licht bruin zijn.
- Geniet er van
- In de koelkast kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren, ook kun je ze invriezen.