Heerlijk frisse zuurkoolsalade met gerookte vis
Wat is zuurkool?
Zuurkool is witte kool, geconserveerd door melkzuurbacteriën. Hier heeft zuurkool zijn typisch zure smaak aan te danken. Deze groente bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit is uniek voor een geconserveerd product. Zuurkool is heel laag in calorieën. Kortom is zuurkool, een vitaminerijke en caloriearme conserve groente.
Zuurkoolgerechten
Vaak eten mensen zuurkoolstamppot. Hier combineer je de zuurkool met aardappelen en (rook)worst. Dit is een typisch winters gerecht. Heb je zin in iets fris? Kies dan voor deze zuurkoolsalade. Door de vis en roomkaas wordt het een romige licht frisse smaak.
Zuurkool is zeer rijk aan zout
Als je nieren niet goed werken, moet je wel oppassen met zuurkool en augurken, er zit veel zout in. Als je gezond eet, met veel groenten is het geen probleem om aardig wat zout te eten.

Ingrediënten
Method
- Leg de zuurkool in een vergiet en laat het uitlekken. Je kunt ook de zuurkool in een theedoek doen en uitwringen om het minder zuur te maken.
- Alles mag je in een grote schaal doen.
- Snij de augurken in kleine stukjes.
- Haal de graten uit de gerookte vis.
- Voeg de tomatenpuree en roomkaas toe.
- Je mag alles goed mengen.
- Eet smakelijk.
Eet smakelijk