De gezondste mayonaise
Een gezonde mayonaise is een mayonaise met een gezonde olie en olijfolie is een goede olie om mayonaise van te maken. Alleen de extra vierge olijfolie is een goede olie (de milde niet). Daarom kun je het best extra vierge olijfolie gebruiken voor een gezonde mayo. O ja, er is één andere olie die gezond is om mayo van te maken en dat is avocado-olie, maar die olie komt van ver en is duur. Daarom raad ik dit niet aan om dit regelmatig te gebruiken. Niet omdat het ongezond is, maar meer voor het milieu.
Mayo met extra vierge olijfolie
Als je niet oppast, kun je een nare nasmaak krijgen van de olijfolie. Als je deze tips toepast dan heb je daar geen last van en kun je genieten van een lekkere mayonaise. Het wordt niet de lekkerste ter wereld, maar één met een goede smaak.
Het beste is om een extra vierge olijfolie te gebruiken met een milde smaak. Voeg een zoetstof toe totdat je de nasmaak niet meer proeft. Persoonlijk vind ik honing een hele goede. Eén eetlepel honing is meestal genoeg voor 200 ml olijfolie.
Mayo als saus bij het gerecht
Wil je deze mayonaise gebruiken als saus bij bijvoorbeeld koolhydraatarme patat, dan kun je er een kruidenmayonaise van maken.
Kruiden mayo
Je kunt er heel goed een kruidenmayonaise van maken.
Patat kruiden gebruik hier 2 tl door de mayonaise
2 tl paprikapoeder1 tl kerriepoeder1/4 tl cayennepeper1/4 tl knoflookpoedersnuf zwarte pepersnufje zout
Knoflook mayo2 teentjes knoflook (fijngehakt) of 1 tl knoflookpoederOptie 100 g Crème fraîche2 tl peterselie (vers fijngesneden) 1 tl gedroogd2 tl bieslook (vers fijngesneden) 1 tl gedroogd2 tl citroensapzoutpeper
Bruschetta mayo1 el Bruschetta (dip)kruiden

Ingrediënten
Method
- Alles mag in een maatbeker waar een staafmixer in kan.
- De staafmixer mag in de maatbeker begin op de bodem en laat die daar 10 seconden draaien en ga langzaam omhoog.
- Neem de tijd dat alles goed is gemengd en dikker wordt.
- Optie Heb je de kruiden er nog niet bij gedaan dan kan je dat nu er bij doen en goed mengen.
- Bewaar voor maximaal 1 week in de koelkast in een potje met deksel