Heerlijk frisse zuurkoolsalade met gerookte vis

Wat is zuurkool?

Zuurkool is witte kool, geconserveerd door melkzuurbacteriën. Hier heeft zuurkool zijn typisch zure smaak aan te danken. Deze groente bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit is uniek voor een geconserveerd product. Zuurkool is heel laag in calorieën. Kortom is zuurkool, een vitaminerijke en caloriearme conserve groente.

Zuurkoolgerechten

Vaak eten mensen zuurkoolstamppot. Hier combineer je de zuurkool met aardappelen en (rook)worst. Dit is een typisch winters gerecht. Heb je zin in iets fris? Kies dan voor deze zuurkoolsalade. Door de vis en roomkaas wordt het een romige licht frisse smaak.

Zuurkool is zeer rijk aan zout

Als je nieren niet goed werken, moet je wel oppassen met zuurkool en augurken, er zit veel zout in. Als je gezond eet, met veel groenten is het geen probleem om aardig wat zout te eten.

Peter Mulder

Zuurkoolsalade met makreel ± € 3,45 p.p.

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Porties: 2 personen
Keuken: Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm
calorieën: 658

Ingrediënten
  

  • 500 gram zuurkool
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 makreel
  • 100 gram roomkaas of noten yoghurt
  • 5 augurken
Totaal ± € 6,85 / 3,45 p.p.

Method
 

  1. Leg de zuurkool in een vergiet en laat het uitlekken. Je kunt ook de zuurkool in een theedoek doen en uitwringen om het minder zuur te maken.
  2. Alles mag je in een grote schaal doen.
  3. Snij de augurken in kleine stukjes.
  4. Haal de graten uit de gerookte vis.
  5. Voeg de tomatenpuree en roomkaas toe.
  6. Je mag alles goed mengen.
  7. Eet smakelijk.

​Eet smakelijk

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Commentaar Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.